Loading...
 


TIOG is een gemengde Rotterdamse sloeproeivereniging die traint op de Nieuwe Maas. TIOG heeft zo'n veertig enthousiaste leden met uiteenlopende leeftijden en achtergronden. Wat 'Tiogezen' bindt is lekker roeien met geweldig uitzicht, sportiviteit en gezelligheid.TIOG roeit met twee boten: de splinternieuwe polyester pilotgig “De Liefde” met zes riemen en de zwaardere polyester kuikensloep “The Last of The Titanic” met acht riemen. TIOG doet mee aan roeiwedstrijden in binnen- en buitenland (De Titanic in tweede klasse). Als je het liever bij trainen houdt, kan dat natuurlijk ook.


De ligplaats van beide boten is in hartje Rotterdam: bij het Maritiem Museum aan de Jufferkade in de Leuvehaven. Er wordt bijna het hele jaar door drie avonden per week getraind op de Nieuwe Maas, in een vaargebied van de Heijplaat tot aan de Van Brienenoordbrug (en soms verder). Onze leden bepalen zelf hoe vaak ze willen trainen.


Sloeproeien doe je met één riem en met zijn tweeën op één bankje. Het draait om de juiste techniek, samenwerking en kracht. Je roeit met je hele lichaam en traint vrijwel al je spieren. Het water van de Nieuwe Maas en het weer maakt het roeien iedere keer weer anders. Mannen en vrouwen - en jong en iets minder jong - roeien bij TIOG gemengd.


Lijkt het je leuk om zelf eens te roeien in hartje Rotterdam om vrijblijvend te kijken of het wat voor je is? Neem gerust contact op! We organiseren ook roeiclinics voor bedrijven en organisaties met goede begeleiding. Mail gerust voor de tarieven en een eventuele afspraak. Ons mailadres is info at tiog.com

Er is ook beeld!
Vrienden van TIOG:
Leen van Waardenberg
Lehmann Scheepsrestauratie(external link)
Image (external link)